Definition av ”mint condition”

 

Köpte ett Drake L7 slutsteg på DX-Radio och var inte riktigt beredd på det skick det befanns sig i så jag tyckte att det var värt att dokumentera detta då jag troligen aldrig mer kommer att vara med om det här.

 

 

För 38 år sedan köpte en 25-årig radioamatör in ett nytt slutsteg av märket Drake L7 Tanken var väl att det skulle användas längre fram i livet när licensen skulle höjas från det T-cert han hade men det blev troligen inte så. De första åren stod det mer eller mindre oanvänt, kanske han startade upp det någon gång för att se att det fungerade eller så stod det bara för det uppvisar inga spår av användande över huvud taget.  På grund av tragiska omständigheter blev han "silent key" i unga år och då blev utrustningen stående i ett förråd för 24 år sedan och har stått där fram till nu.

 

Den helt obläddrade manualen, med garantikvitto och kontrolltaggar för steg och nätdel. Här nedanför kommer nu ett antal bilder som visar skicket ut och invändigt.

Här håller jag på att varmköra steget med bara glödspänning och motionerar omkopplarna m.m.

Inga överslag eller konstigheter ännu så länge med högspänningen ansluten. Har bara dragit bias genom rören ännu så länge för att få upp tempen på anoderna lite och framöver kommer jag att lägga på effekt och provköra.

 

Om inte detta kan kallas för mint condition så vet jag inte vad som har rätt att kallas det. Detta är ett rent samlarobjekt egentligen och borde kanske höra hemma på ett Drake museum. Hur som helst så kommer det så småningom att hitta till rätt ägare som har vett och förstånd att uppskatta det.

 

 

 

 

Startsida